Skip to main content

Ligging


Rust, ruimte en privacy

Foto Misja Abels

Zandpad langs Doldersumse Veld, op loopafstand van Vakantiehuis De Bosuil

3000 m2 privébos

Vakantiehuis De Bosuil ligt in een privé gelegen natuurgebied met recreatiebestemming, De Botterpolle in Wateren, aan de rand van het Drents-Friese Wold. Aan de andere kant grenst De Botterpolle aan het Doldersumse Veld.

Er zijn in De Botterpolle alleen particuliere vakantiewoningen. Het zijn allemaal grote percelen waardoor privacy gewaarborgd is.

Dichtstbijzijnde dorpen zijn Zorgvlied, Diever, Vledder, Appelscha en Oosterwolde.

In 2020 broedde de grote bonte specht in een eik, vlakbij Vakantiehuis De Bosuil.

Samen met je hond op vakantie

De grote bostuin van 3000 m2 is een paradijs voor de honden. Het terrein is volledig afgezet met 1.40 m hoog gaas. Vanuit de woning loopt u zo het bos in. Er is een klein bos op de Botterpolle voor een ‘kort’ rondje. Wilt u langer wandelen dan loopt u vanuit De Bosuil naar het Doldersumse Veld of naar het Drents-Friese Wold. Er zijn in de buurt diverse losloopgebieden maar ook zijn er diverse zandpaden waar de hond los mag lopen.

Wilt u uw paard meenemen, dat kan! U kunt uw paard stallen tegenover de Botterpolle bij de Alberthoeve.

Natuur rond Vakantiehuis De Bosuil

Vogelliefhebbers kunnen veel soorten zien rondom het huis. Soorten die er regelmatig komen: boomklever, boomkruiper, bonte vliegenvanger, ekster, fitis, glanskop, groenling, grote bonte specht, heggenmus, houtduif, koolmees, merel, pimpelmees, roodborst, sijs, spreeuw, tjiftjaf, tortelduif, vink, vlaamse gaai, winterkoning, zanglijster.
Verder hebben we waargenomen: appelvink, goudhaantje, goudvink, keep, kuifmees, staartmees, zwarte mees en wielewaal.

Andere dieren die u kunt aantreffen in de buurt van de Bosuil: reeën, eekhoorns, vossen en boommarters. Eekhoorns komen regelmatig nootjes halen bij de voederplek vlakbij het huis. U kunt ze daar prachtig fotograferen.